Dodatni Tretmaji

Kinezio taping

 

Ročna limfna drenaža

 

Kineziotaping je metoda, ki temelji na procesu telesnega samozdravljenja. Uporabljajo se lepljivi elastični trakovi, ki jih lepimo na ciljna mesta. Tako kineziotaping izboljša mišično kantrakcijo, zmanjšuje prenapetost, krče in bolečino. Hkrati izbolšuje krvno in limfno cirkulacijo.
Trakovi se obdržijo na telesu tudi po več dni in niso ovira pri tuširanju in vsakodnevnih opravilih.

 

Moksibustija ali termopunktura

Moksibustija
Moksibustija je v paličico zvito posušeno listje divjega pelina. Tlečo mokso približujemo akupunkturnim točkam in jih grejemo, kar najprej eliminira hlad in vlago iz meridianov, vzpostavi pretok qi-ja in popravi deficit yanga.
Indiciranopodročje moksibustije je zelo široko: revma, išijas, ostala vnetja, bolezni notrajih organov.

Moxa se je izkazala za zelo učinkovito pri krepljenju imunskega sistema. Osebno jo priporočamo pri tretiranju herpesa.
Klju temu, da je moxa tleča, je vsaka bojazen pred opeklinami odveč. Terapevt jo vašemu telesu zgolj približuje, zaščiti vas pa tudi s svojimi rokami

 

Terapija z ventuzami

Ventuze so bičajno steklene čaše. Te segrevamo, da ustvarimo vakum in jih polagamo na telo. Danes se uporabljajo predvsem ventuze triple method, ki stimulirajo bioaktivne točke z vakumom, magnetom in presurnim efektom.
Terapija z ventuznimi zvonci ali kozarci je predvsem protibolečinska terapija. V spološnem pa pospešuje prekrvavitev in čisti telo. Aktivira imunski sistem in sprosti zatrdline v podkožnem tkivu.