Kardio vadbe za izgubo maščobe za katere vam ni treba v fitnes

Vsi, ki ste preveč zasedeni, da bi šli v fitnes, lahko vedno naredite dober kardio trening, ki vam bo pomagal pri izgubi maščobe tudi doma ali neposredni okolici.

 

1. Poskok/Skleca/ Plezalec

Ena serija je sestavljena iz poskoka, sklece in mountain climber-ja in ni počitka vmes. Začnite s tremi ponovitvami vsake vaje in vsak dan eno dodajte.  Med serijami v začetku počivajte po minuto, kasneje, ko boste imeli več kondicije in moči, pa začnite počitek krajšati, dokler ne pridete na 30 sekund. Začnite s 5 serij in dodajajte na 1 teden 1 serijo.

 

  

 

2.  Skoki s kolebnico

Odlična vaja, ki vam bo dvignila utrip v višave. Izvajate jo lahko če boste skakali počasi in sproščeno, jo lahko izvajate dlje časa. Kolebnica pa je tudi odlična za intervalni trening. Menjujete lahko visok skiping, nizki skiping ali sonožne poskoke, ki naj trajajo do 30 sekund, na maksimalni hitrosti. Privoščite si 30 sekund počitka in proces ponovite 5-10x.

 

3.  AMRAP

Vzemite 2 ročki uteži in se postavite v položaj za sklece. Naredite serijo 4 sklec s pritegom ročke k rebrom, z vsako roko enkrat. Sledi skok z nogami k rokam, nato se dvignite, potegnite ročki navzgor do brade, nato pa jih porinite v zrak. Spustite ročke do višine bokov in naredite počep. Serijo ponovite vsaj 5x.

 

       

4. ŠPRINTI

Kombinacije šprinta in hoje lahko poljubno izbirate glede na svoje zmožnosti. Pripravil sem vam tri predloge, ki jih lahko preizkusite in jih po želji prilagodite vašim potrebam.

  1. Šprintajte 100m in nato hodite ali počasi tecite, dokler se dobro ne nadihate. Naredite do pet ponovitev.
  2. Začnite s šprinti dolgimi 100m, nato pa 200 m prehodite, kar znaša približno 3 minute hoje. To je dovolj časa, da si vaše telo opomore, pred  začetkom naslednjega šprinta. Naredite do šest ponovitev.
  3. Šprintajte do dolžine 300m in nato 100m hodite. Začnite z naslednjim šprintom takoj, po 100 metrih hoje, kar znaša približno minuto in pol hoje. Ponovite štirikrat.

 

Šprint je odlična vadba za trebušnjake, neverjetno pa izboljša tudi metabolizem. Če dvakrat na teden opravite treninge na intervalih visoke intenzivnosti, jim dodate trening z lastno težo ter se še zdravo prehranjujete, potem ne dvomim, da boste hitro prišli do izjemnih  rezultatov!