Športna masaža

Športna masaža

Glavni namen športne masaže, ki jo izvajamo pri nas, je hitrejše okrevanje po poškodbah in posledično hitrejše vračanje v proces treninga in tekmovanja. Z njo krepimo pretok skozi poškodovane regije, kar znatno pripomore k hitrejšemu zdravljenju.

Športno masažo pa je smiselno izvajati tudi kot preventivni ukrep pred poškodbami. Tako naj bi se športniki posluževali masaže že pred treningom, ker le ta mišice sprosti in segreje, ter jih pripravi na obremenitve. Z masažo povečamo učinkovitost, vzdržljivost in gibčnost mišic, zmanjša pa se verjetnost poškodb med samim treningom ali tekmo. Masaža pred športno dejavnostjo je običajno močnejša in bolj intenzivna.

Za doseganje boljših rezultatov se priporoča še masaža po treningu ali obremenitvi. Z masažo namreč spodbudimo eliminacijo nakopičenih odpadkov metabolizma, kot so mlečna kislina, ureja…, ki bi se v nasprotnem primeru akumulirali v mišici in povzročili zakrčenost, grčavost in bolečino. Glavni cilj te masaže je omogočiti mišicam, da si po treningu hitreje opomorejo in s tem skrajšati čas počitka.