Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki vzdržuje določene podatke, ki jih naša spletna stran pošlje v vaš internetni brskalnik. Na ta način je lahko shranjen na trdem disku vašega računalnika in je dostopen naši spletni strani. Podatke, ki so shranjeni v piškotku lahko pridobimo z namenom, da personaliziramo naše spletne strani in storitev za vas. Pomembno je omeniti, da piškotki ne zbirajo osebnih informacij, ki so lahko shranjeni na vašem računalniku.

Več o piškotkih si lahko preberete na allaboutcookies.org (stran je v angleškem jeziku).
 

Kako spletna stran Fizioloco uporablja piškotke?

Naša spletna stran uporablja začasne in trajne piškotke:

  • Trajni piškotki se uporabljajo z namenom, da spletni strani omogočijo prepoznavanje registriranih uporabnikov, kadar se ponovno vračajo, ter, da si zapomnijo nekatere informacije o uporabnikovih nastavitvah. Ti piškotki so takšni, ki ostanejo na računalniku permanentno dokler jih uporabnik ročno ne pobriše.

  • Začasni piškotki se uporabljajo z namenom, da omogočajo uporabnikom prenašati določene informacije skozi strani na spletni strani brez potrebe ponovnega vnašanja le teh. Ti piškotki se izbrišejo samodejno kadar odidete s speltne strani na katero drugo ali kadar zaprete vaš brskalnik.
     

Piškotki družabnih omrežij

Za izboljšanje vsebine lahko kdaj objavimo video vsebino z drugih družabnih omrežij kot sta YouTube ali Facebook. Kot posledica, kadar obiščete stran s takšno vsebino se vam lahko na računalnik naložijo piškotki s teh spletnih straneh. Spletna stran Fizioloco nima nikakršnega nadzora nad temi piškotki, zato priporočamo, da si za več informacij pogledate pravilnik o rabi piškotkov na teh straneh.

Ponujamo tudi možnost deljenja nekaterih strani na naši spletni strani na način, da se vsebina deli na naslednjih družabnih omrežjih – Facebook, Twitter. Te spletne strani lahko naložijo piškotke kada ste prijavljate na njihove storitve. Spletna stran Fizioloco nima nikakršnega nadzora nad temi piškotki, zato priporočamo, da si za več informacij pogledate pravilnik o rabi piškotkov na teh straneh.

 

Nadzor in brisanje piškotkov

Spletna stran Fizioloco ne bo uporabljala piškotke z namenom zbiranja vaših osebnih informacij. V primeru, če se odločite onemogočiti, zavrniti ali blokirati naše piškotke, nekateri deli spletne strani ne bodo delovale v popolnosti ali v nekaterih primerih spletna stran ne bo dosegljiva.

Za več informacij kako nadzorovati nastavitve piškotkov in nastavitve spletnih brskalnikov ali kako piškotke brisati z vašega računalnika si prosimo oglejte na allaboutcookies.org (stran je v angleškem jeziku).